Image Eygelshoven (Limburgs: Egelze) is een dorp in het zuidoosten van de provincie Limburg (Nederland) dat behoort tot de gemeente Kerkrade. Tot aan de gemeentelijk herindeling van 1982 vormde het een zelfstandige gemeente. Het aantal inwoners van de kern bedroeg in 2005 ongeveer 2240; inclusief de omliggende buurten Hopel, De Vink en Waubacherveld telde de bevolking ruim 8400 personen.

Read more...

ImageBij de viering van 875 jaar Eygelshoven is op initiatief van de Stichting 875 jaar Eygelshoven een replica van de originele vlag van de voormalige gemeente Eygelshoven op de markt gebracht. In deze vlag is tevens het wapen van Eygelshoven verwerkt.

Read more...

ImageHoewel de voormalige gemeente Eygelshoven in 1931 al 800 jaar bestond, bezat zij tot die tijd geen eigen gemeentewapen. De jubileumfeesten waren voor de toenmalige gemeenteraad echter aanleiding om een verzoek bij de koningin in te dienen om als gemeente een eigen wapen te mogen voeren.

Read more...

Image De vlag van de voormalige gemeente Eygelshoven is een horizontale driekleur van azuur (boven), geel en sabel. Daarover heen (van linksboven naar rechtsonder) een geblokte schuinbalk van keel en wit.

Read more...